Mout Tilburg verplaatst naar 8 t/m 11 augustus! Zou je er in mei bij zijn? Check je mail!

Het zal onze Tilburgse vrienden niet ontgaan zijn: het Spoorpark is op korte termijn helaas niet geschikt om evenementen te huisvesten. Er is geen gras en dat gaat op korte termijn ook niet komen. Met deze staat van het terrein kan er dus, ongeacht het weer, geen festival georganiseerd worden.

Dus zit er niets anders op dan onze reünie te verplaatsen. Na goed overleg is donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus uit de bus gekomen.

Entree tot het festival blijft gratis. Je hebt echter wel een glas nodig om uit te proeven (en met drukte verzekert zo’n glas ook gelijk je entree). Had je al een glas aangeschaft? Dan heb je een mail van ons ontvangen over het overzetten of refunden van je glasticket.

_________________________________________________________________________________

Van 8 tot en met 11 augustus proeven we weer samen in het Spoorpark

Een ruime selectie aan (speciaal)bier, nationale en internationale topbrouwers, heerlijke cocktails, meer foodtrucks, uiteenlopende muziek en een arsenaal aan spelletjes, arcadegames en andere activiteiten. Dat staat jou en je entourage te wachten tijdens Mout Bierfestival.

Van 8 tot en met 11 augustus keren we terug in het Spoorpark, en we verkopen geen tickets meer voor Mout Tilburg. In overleg met de organisatie van het Spoorpark betaal je alleen de prijs van je glas. Deze ontvang je bij de ingang en gebruik je als jouw persoonlijke bierglas waar je je drinken mee haalt. Deze schaf je via onze Ticketshop aan en daarmee verzeker je gelijk je entree. We hebben een beperkte capaciteit – als het vol is kom je, zonder een glasticket, helaas niet meer binnen. Pro-tip: breid je glazencollectie uit en neem ons glas na afloop mee naar huis.

Zondags maken we het terrein extra gezinsvriendelijk. Dan worden er meer activiteiten voor de kleintjes onder ons ingevlogen. Zo geniet je onbezorgd van je welverdiende drankje terwijl ook je kroost zich kostelijk vermaakt.

Openingstijden:
Donderdag: 16:00 – 23:00
Vrijdag: 16:00 – 00:00
Zaterdag: 13:00 – 00:00
Zondag: 13:00 – 21:00

Tickets

Brouwerijen op Mout Tilburg

Op Mout proef je samen. Natuurlijk nemen we zelf een arsenaal aan gebrouwen lekkernijen voor je mee. Maar we nodigen ook in iedere stad brouwerijen uit die bij een eigen kraam (een selectie van) hun brouwsels voor je uitstallen. In Tilburg verwelkomen we de lokale helden van De Blauwe IJsbeer. Ook brouwers als Oedipus, X Brewing, Hooglander en Gallivant zijn van de partij. Vanuit Denemarken vliegen we Mikkeller in en ook Didko uit Oekraïne komt naar het Julianapark. Exclusief aanwezig op Mout Tilburg zijn dit jaar Gebrouwen Door Vrouwen uit Amsterdam en Rodinný Pivovar uit het Tsjechische Zichovec. Benieuwd naar het verhaal achter de aanwezige brouwers? Je leest het hier.

Bekijk hier de complete brouwerslijst

De Blauwe IJsbeer

Do
Vr
Za
Zo

Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Na een intensieve periode van brouwen en proberen, vonden ze het recept van de Weijsbeer en dat smaakte naar meer.

Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak.
Meer info

Hooglander Bier

Do
Vr
Za
Zo

Hooglander Bier is een bierbrouwerij in het Brabantse Aarle-Rixtel. De brouwerij is in 2015 opgericht. Het motto van de brouwerij is geen “Geen dertien in een krat pils” bier te brouwen. Ze gaan vooral voor bier dat gebrouwen is met krachtige aromatische hoppen en hoogwaardige mouten. Dit alles op een natuurlijke en ambachtelijke wijze. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap te verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

X-Brewing

Do
Vr
Za
Zo

X-Brewing is een brouwerij uit Katwijk aan Zee en kenmerkt zich door graag buiten de lijntjes te kleuren. UItgebalanceerde bieren die als allemansvriend bestempeld kunnen worden vind je niet terug in hun assortiment. Nee, ongehinderd door geboden over bieren en stijlen brouwen zij over de top en uit balans.

Meer info

Oedipus

Do
Vr
Za
Zo

Veel over de bieren van Oedipus hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen, want hun reputatie onder bierfanatici is ongeëvenaard. Wat je wellicht nog niet wist, is dat ze ook hun eigen merchandise verkopen én dat hun site net zo'n feest is als menig smaakpallet van hun brouwsels (tip!). Maar alles begint vanuit een passie voor bier. En dat proef je terug.

Meer info

Mikkeller

Do
Vr
Za
Zo

Al doende leert men. Dat is wat voormalig wiskundeleraar Mikkel Borg Bjergsø moet hebben gedacht toen hij zijn lesboeken aan de wilgen hing. Het brouwen van (craft)bier is vaak een kwestie van de juiste (hoeveelheden) ingrediënten én timing. En reken er maar op dat hem dat goed is afgegaan, want anno 2023 is Mikkeller een wereldwijd gerenommeerde brouwer.

Meer info

Gallivant Brewery

Do
Vr
Za
Zo

Gallivant staat voor een levenswijze: trots, impulsief, met de borst vooruit. Flaneren is hun watermerk, en dat is terug te zien aan de bieren in hun assortiment. Denk aan de Jolly Yankee Juice, DIsco Dipa en de Wingman Tripel. Mocht je er zelf soms moeite mee hebben, dan helpen hun brouwsels je wel om met de borst vooruit op de tafels te klimmen.

Meer info

Chaos Bieren

Do
Vr
Za
Zo

Chaos bieren is een superkleine craftbier brouwer in het oosten van het land. Deze brouwers houden van goed bier en daarmee is hun doel simpel. Vanuit chaos, fantastisch bier maken.

Meer info

Didko Brewery

Do
Vr
Za
Zo

Didko komt rechtstreeks uit de Oekraïense mythologie - een goedaardige en geestige demon die je dingen laat doen die je normaal gesproken niet zo snel zou doen. Wij snappen wel waar die naam vandaan komt, want na het proeven van enkele Didko's.. Nouja, laten we daar maar niet te veel over uitweiden. We waren zeer te spreken over de smaak van de eerste paar Didko's die de revue passeerden en van de rest weten we het eigenlijk niet meer. Ook voor ons is er dus nog genoeg over deze brouwers te ontdekken!

Rodinny pivovar Zichovec

Do
Vr
Za
Zo

Onze Tsjechische vrienden van Rodinný pivovar uit Zichovec staan dit jaar exclusief op Mout Tilburg. Toen Ivan Husák in 2010 het idee om een eigen brouwerij te beginnen opperde bij zijn familie werd hij uitgemaakt voor 'Magor', wat zoiets als mafklapper betekent. Zo heeft-ie z'n eerste bier dan ook genoemd. Inmiddels brouwen ze meer dan 60 soorten per jaar en dus ontstijgen ze bijna hun status als microbrouwer. Maar ongeacht de groei, blijft de gedacht hetzelfde: brouwen met respect, bescheidenheid, af en toe gekkigheid en het verlangen om te experimenteren.

Meer info

Breugem Bier

Do
Vr
Za
Zo

Het Breugem verhaal is begonnen in 2009 door meesterbrouwer Patrick Breugem. Brouwer van het eerste uur. Brouwend sinds 2004 bij onder andere bij De Prael, De Molen, Het Veulen & De Zeven Deugden. De basis van ons merk komt voort Patricks positieve levensinstelling. Jaren terug had Patrick een ernstig ongeluk en lag hij enkele weken in coma. Maar hij vocht zich terug en ging doen waar hij echt blij van werd: bierbrouwen. Een ‘bijwerking’ van het ongeluk is dat Patrick rechtdoorzee en ongefilterd door het leven gaat. Hij benadert iedereen met dezelfde openheid en is een echte verbinder. In plaats van hem te labelen als ‘man met een makke’, omarmen wij zijn positieve blik en hebben hier juist zijn kracht van gemaakt. Het merk Breugem is gebouwd op die open levensinstelling.

Meer info

BlikBierenBar

Vr
Za
Zo

De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

Partners