Heb je vragen? Bekijk dan eerst onze FAQ. Grote kans dat je hier antwoord krijgt op je vraag. Mocht het antwoord niet tussen de FAQ staan, neem dan contact met ons op.

Waarom wordt Mout Tilburg verplaatst?

Het zal onze Tilburgse vrienden niet ontgaan zijn: het Spoorpark is op korte termijn helaas niet geschikt om evenementen te huisvesten. Er is geen gras en dat gaat op korte termijn ook niet komen. Met deze staat van het terrein kan er dus, ongeacht het weer, geen festival georganiseerd worden.

Dus zit er niets anders op dan onze reünie te verplaatsen. Na goed overleg is donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus uit de bus gekomen.

Wat betekent de verplaatsing van Mout Tilburg voor mij?

Entree tot het festival blijft gratis. Je hebt echter wel een glas nodig om uit te proeven (en met drukte verzekert zo’n glas ook gelijk je entree). Had je al een glas aangeschaft? Dan gelden de volgende opties.

 

  1. Je bezoekt Mout Tilburg in augustus op dezelfde dag als waar je een glasticket voor had. Gezellig! Je hoeft niks te doen. Jouw glasticket blijft geldig en wordt overgezet naar dezelfde dag in augustus;
  2. Je bezoekt Mout Tilburg in augustus, maar graag wel op een andere dag. Geef dan via onderstaand formulier aan naar welke dag wij jouw glasticket(s) mogen omzetten;
  3. Je ontvangt graag een refund. Dat kan natuurlijk ook. Geef via onderstaand formulier aan dat je je glasticket(s) wil refunden.
Ik kan mijn order niet vinden, wat nu?

Log in op je bankrekening en zoek naar de betaling aan Eventix in je betalingsoverzicht. In de omschrijving van de betaling vind je een betalings-ID van 16 tekens, bestaande uit letters en cijfers. Bij PayPal vind je dit onder je factuurnummer. Vul het betalings-ID hieronder in om je tickets te downloaden. Vervolgens ga je naar deze pagina: https://eventix.nl/search.

Waarom komt Mout niet naar mijn stad?

We bekijken per jaar in welke steden we ons festival kunnen organiseren. Voordat we met Mout naar een bepaalde stad trekken, moet er aan verschillende voorwaarden voldaan worden.

Denk bijvoorbeeld aan het rondkrijgen van de juiste vergunningen, dat de data moeten passen in de evenementenkalender (van de gemeente én van onszelf) en het te verwachten aantal bezoekers.

Zo zijn er nog een aantal voorwaarden per stad. Als er aan één niet voldaan kan worden, kan Mout niet in die stad georganiseerd worden.

Ieder jaar bekijken we deze situatie opnieuw. Dus als we dit jaar in jouw stad ontbreken, kan het zomaar zijn dat we er volgend jaar wel weer zijn.

Ik heb al tickets gekocht, maar nu gaan we toch niet. Wat moet ik doen?

We nemen geen gekochte tickets terug. Je kunt iemand anders blij maken met je ticket. Tip: Ticketswap is een betrouwbare website waar je je ticket te koop kan aanbieden.

Ik kan mijn tickets niet vinden. Wat nu?

Log in op je bankrekening en zoek naar de betaling aan Eventix in je betalings-overzicht. In de omschrijving van de betaling vind je een betalings-ID van 16 tekens, bestaande uit letters en cijfers. Bij PayPal vind je dit onder je factuurnummer. Vul het betalings-ID hieronder in om je tickets te downloaden. Vervolgens ga je naar deze pagina: https://eventix.nl/search.

Waar koop ik mijn tickets?

Deze koop je via onze site: www.moutbierfestival.nl via onze ticketprovider Eventix. Laat zwarthandelaren links liggen want je betaalt waarschijnlijk teveel voor een ticket en bovendien weet je niet zeker of je een geldig ticket koopt waarmee je toegang tot het festival hebt. Ook op Marktplaats worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs op andere manieren actief. Bovendien weet je niet of de originele kaartkoper een refund heeft aangevraagd waardoor het ticket ongeldig is gemaakt. Alleen via de officiële verkoop weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat het ticket ook echt toegang tot het festival geeft.

Kan ik ook tickets aan de deur kopen?

Ja, dat kan. Als er tickets over zijn worden deze aan de deur verkocht. Maar, als je zeker wilt weten dat je binnenkomt, kan je beter vooraf online een kaartje aanschaffen.

Is Mout gratis toegankelijk?

Nee, om toegang tot het festival te krijgen heb je een ticket nodig. Vanaf 2024 werken we wel met verschillende soorten tickets. Meer info over deze soorten vind je op de stad-specifieke pagina’s of verderop in deze FAQ.

Mout Tilburg vormt dit jaar een uitzondering op deze regel, de toegang daar is in principe gratis. Dit is besloten in overleg met de organisatie van het Spoorpark. In plaats daarvan schaffen bezoekers via onze Ticketshop hun bierglas aan waarmee men langs de tappen kan gaan. Bovendien verzekert het glas de entree.

Om bezoekers van andere steden tegemoet te komen, is het glas bij deze steden bij de entreetickets inbegrepen. Daarnaast hebben we onze Early Beers voor dezelfde prijs als het Tilburgse glas aangeboden. Bovendien zorgen de verschillende tickettypes ervoor dat veel bezoekers alsnog tegen een mooie korting elders naar Mout kunnen. Dat geldt in het geval van de Groepstickets óók voor bezoekers buiten de studenten- en seniorendoelgroep.

Welke typen tickets zijn er?

We werken met verschillende soorten tickets. Zo ontvang je als student of senior (67+) of vertoon van je studenten- of identiteitskaart een mooie korting. Ben je van plan om na 19:00 richting Mout te gaan? Schaf dan een ‘Entree na 19u-ticket’ aan. Of voorzie jezelf en drie anderen van een kaartje met onze ‘Groepstickets’, waar we ook een mooie korting aan hebben gehangen.

Let op: we controleren het soort ticket bij de ingang. Neem dus je studenten- of ID-kaart mee indien je een Studenten- of Seniorticket aanschaft. Een ‘Entree na 19u-ticket’ biedt dus ook alleen ná 19:00 toegang tot het terrein.

Zijn kinderen welkom en moeten kinderen in het bezit zijn van een ticket?

Uiteraard zijn kinderen ook welkom! Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toegang tot Mout Bierfestival. Kinderen vanaf 12 jaar dienen in het bezit te zijn van een ticket.

Zondags maken we het terrein extra gezinsvriendelijk. Dan worden er meer activiteiten voor de kleintjes onder ons ingevlogen. Zo geniet je onbezorgd van je welverdiende drankje terwijl ook je kroost zich kostelijk vermaakt.

Kan ik mijn ticket ruilen tegen een andere dag?

Tickets ruilen tegen een andere dag of event is helaas niet mogelijk. Mocht het festival niet door kunnen gaan, krijg je het aankoopbedrag exclusief servicekosten terug, of is je ticket geldig voor een eventuele nieuwe datum.

Wat als er slecht weer is voorspeld?

In principe gaat elke geplande editie van Mout door, ook bij voorspelde regen. Er zijn beschutte plekken op het terrein, zoals tentdoeken en gemeubileerde containers, en op de meeste festivalterreinen staan bomen. Bij regen is het toegestaan om een paraplu mee te brengen, Mout paraplu’s zijn ook te koop bij de merchandise stand op het terrein.

Ik heb tickets gekocht via een ticketmarktplaats zoals Marktplaats, kan ik deze refunden?

Heb je een kaart in de zwarthandel of via een ticketmarktplaats zoals Marktplaats gekocht? Helaas kunnen wij niet voor je controleren of de barcode geldig is en of je dus een geldig ticket hebt gekocht. We kunnen deze tickets niet refunden, gezien de ticketgegevens op een andere naam staan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er al een refund is aangevraagd door de eerste (originele) ticketkoper.

Wat als Mout Bierfestival - 2024 niet doorgaat?

Mocht het festival niet door kunnen gaan, krijg je het aankoopbedrag exclusief servicekosten terug, óf is je ticket geldig voor een eventuele nieuwe datum.

Let op, heb je tickets aangeschaft via een ticketmarktplaats zoals Ticketswap of Marktplaats? Wij kunnen deze tickets niet refunden. Dit zal je moeten oplossen via de oorspronkelijke eigenaar van de tickets.

Mag ik mijn hond meenemen?

Huisdieren zijn toegestaan, mits aangelijnd. Let op, dit geldt niet voor Spoorpark Tilburg. Hier zijn honden niet toegestaan!

Zijn er toiletten aanwezig op Mout Bierfestival?

Er zijn toiletten aanwezig voor mannen en vrouwen. Deze zijn gratis toegankelijk op het terrein.

Is Mout Bierfestival toegankelijk voor mindervaliden?

Op Mout Bierfestival zorgen we ervoor dat er in elke stad een mindervalide toilet aanwezig is. Let wel op dat de rest van het festival op gras plaatsvindt en er geen vlonders of andere verharde ondervloer ligt.

Zijn er ook alcoholvrije bieren beschikbaar?

Ja. Bij iedere Mout editie is 0.0 pils aanwezig. Er zullen ook enkele 0.2/0.5 biertjes te vinden zijn. Verder kun je genieten van lekkere frisjes. 

Zijn er glutenvrije opties beschikbaar?

We doen ons best een aantal glutenvrije bieren aan te bieden. Echter kunnen we dit niet 100% garanderen. Gelukkig hebben we genoeg alternatieven zoals fris en wijn. Wat betreft eten zullen er sowieso glutenvrije opties zijn. Let er wel op dat deze sporen van gluten kunnen bevatten, aangezien ze in dezelfde foodtrucks gemaakt worden als gerechten mét gluten. 

Mag ik mijn eigen glas meenemen?

Het meenemen van een eigen glas is niet toegestaan. Bij aankoop van een Moutticket zit een Mout proefglas inbegrepen. Dit jaar werken we niet meer met borg.

Hoe kan ik betalen?

Betalen kan via PIN of via online bankieren, download hiervoor de app van uw bank. De meeste pinautomaten ondersteunen ook contactloos betalen. Betalen via creditcard is helaas niet mogelijk, houd hier dus rekening mee!

Kan ik mijn fiets veilig stallen?

Om vervoer te fiets, lopend of met het OV te stimuleren, hebben we een ruim opgezette fietsenstalling voor bezoekers vlak naast de ingang. We verzoeken zo veel mogelijk mensen daar gebruik van te maken!

Kan ik mijn glazen nog inleveren als het festival is afgelopen?

Ja, dat kan. De merchandise stand (witte container met Untappd-logo erop) blijft open totdat de laatste bezoeker het terrein heeft verlaten. Let er wel op dat we dit jaar niet meer met borg werken.

Waar kan ik mijn brouwerij, foodtruck of DJ act aanmelden?

Brouwerijen kunnen zich aanmelden via rick@moutbierfestival.nl.
Artiesten en foodtrucks kunnen zich aanmelden via luc@moutbierfestival.nl.

Contact

Voor al uw vragen kunt u mailen naar info@moutbierfestival.nl.

Partners