Van 20 tot en met 23 juni proeven we weer samen in het Julianapark

Een ruime selectie aan (speciaal)bier, nationale en internationale topbrouwers, heerlijke cocktails, meer foodtrucks, uiteenlopende muziek en een arsenaal aan spelletjes, arcadegames en andere activiteiten. Dat staat jou en je entourage te wachten tijdens Mout Bierfestival.

Van 20 tot en met 23 juni keren we terug naar Nijmegen, onze geboortestad.De kaartverkoop start op dinsdag 12 maart. Zoals gewoonlijk werken we met Early Beers: tickets met korting voor de allersnelsten. Ook als student of senior (67+) ontvang je op vertoon van je studenten- of identiteitskaart korting op je ticket. Ben je van plan om na 19:00 richting Mout te gaan? Schaf dan een ‘Entree na 19u-ticket’ aan. Of voorzie jezelf en drie anderen van een kaartje met onze ‘Groepstickets’, waar we ook een mooie korting aan hebben gehangen.

Let op: we controleren het soort ticket bij de ingang. Neem dus je studenten- of ID-kaart mee indien je een Studenten- of Seniorticket aanschaft. Een ‘Entree na 19u-ticket’ biedt dus ook alleen ná 19:00 toegang tot het terrein.

Bij binnenkomst ontvang je jouw eigen glas. Deze gebruik je om gedurende de dag mee te proeven. Er zijn spoelbakken op het terrein aanwezig. Pro-tip: breid je glazencollectie uit en neem ons glas na afloop mee naar huis.

Zondags maken we het terrein extra gezinsvriendelijk. Dan worden er meer activiteiten voor de kleintjes onder ons ingevlogen. Zo geniet je onbezorgd van je welverdiende drankje terwijl ook je kroost zich kostelijk vermaakt. Ben je van plan Mout op zondag te bezoeken? In onze ticketshop verkopen we onze Zondagtickets apart.

Openingstijden:

Donderdag: 16:00 – 23:00
Vrijdag: 16:00 – 00:00
Zaterdag: 13:00 – 00:00
Zondag: 13:00 – 21:00

Tickets

Early beer:
* €3,50
Reguliere ticket:
* €9,50
* Excl. €1,50 servicekosten.

Brouwerijen op Mout Nijmegen

Op Mout proef je samen. Natuurlijk nemen we zelf een arsenaal aan gebrouwen lekkernijen voor je mee. Maar we nodigen ook in iedere stad brouwerijen uit die bij een eigen kraam (een selectie van) hun brouwsels voor je uitstallen. In Nijmegen verwelkomen we de lokale helden van Guilty Monkey. Ook brouwers als De Blauwe IJsbeer, Hooglander, vandeStreek en Gallivant zijn van de partij. Vanuit Denemarken vliegen we Mikkeller in en ook Didko uit Oekraïne komt naar het Julianapark. Exclusief aanwezig op Mout Nijmegen is dit jaar Pulfer uit de Kroatische hoofdstad Zagreb. Benieuwd naar het verhaal achter de aanwezige brouwers? Je leest het hier.

Bekijk hier de complete brouwerslijst

De Blauwe IJsbeer

Do
Vr
Za
Zo

Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (NB). Met een breed assortiment aan bieren met aansprekende smaken en altijd vanuit een basis met tarwemout. Na een intensieve periode van brouwen en proberen, vonden ze het recept van de Weijsbeer en dat smaakte naar meer.

Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak.
Meer info

VandeStreek Bier

Do
Vr
Za
Zo

Ons kun je midden in de nacht wakker maken om bier te brouwen - zo veel lol hebben we er in. Onze brouwerij is een speeltuin en we zijn nog lang niet uitgespeeld! We willen zoveel mogelijk mensen hiervan laten genieten, want ons bier is gebrouwen om te drinken.

Wij brouwen omdat wij daar lol in hebben. Het mooiste wat er is: smaak creëren zonder concessies te doen. Ramverse IPA’s, knalvolle stouts, romige tripels – onze bieren zijn modern, vol van smaak en uitdagend. Altijd van topkwaliteit, want voor minder doen we het niet. We willen zoveel mogelijk mensen hiervan laten genieten, want ons bier is gebrouwen om te drinken.
Meer info

Hooglander Bier

Do
Vr
Za
Zo

Hooglander Bier is een bierbrouwerij in het Brabantse Aarle-Rixtel. De brouwerij is in 2015 opgericht. Het motto van de brouwerij is geen “Geen dertien in een krat pils” bier te brouwen. Ze gaan vooral voor bier dat gebrouwen is met krachtige aromatische hoppen en hoogwaardige mouten. Dit alles op een natuurlijke en ambachtelijke wijze. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap te verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

X-Brewing

Do
Vr
Za
Zo

X-Brewing is een brouwerij uit Katwijk aan Zee en kenmerkt zich door graag buiten de lijntjes te kleuren. UItgebalanceerde bieren die als allemansvriend bestempeld kunnen worden vind je niet terug in hun assortiment. Nee, ongehinderd door geboden over bieren en stijlen brouwen zij over de top en uit balans.

Meer info

Oedipus

Do
Vr
Za
Zo

Veel over de bieren van Oedipus hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen, want hun reputatie onder bierfanatici is ongeëvenaard. Wat je wellicht nog niet wist, is dat ze ook hun eigen merchandise verkopen én dat hun site net zo'n feest is als menig smaakpallet van hun brouwsels (tip!). Maar alles begint vanuit een passie voor bier. En dat proef je terug.

Meer info

Mikkeller

Do
Vr
Za
Zo

Al doende leert men. Dat is wat voormalig wiskundeleraar Mikkel Borg Bjergsø moet hebben gedacht toen hij zijn lesboeken aan de wilgen hing. Het brouwen van (craft)bier is vaak een kwestie van de juiste (hoeveelheden) ingrediënten én timing. En reken er maar op dat hem dat goed is afgegaan, want anno 2023 is Mikkeller een wereldwijd gerenommeerde brouwer.

Meer info

Gallivant Brewery

Do
Vr
Za
Zo

Gallivant staat voor een levenswijze: trots, impulsief, met de borst vooruit. Flaneren is hun watermerk, en dat is terug te zien aan de bieren in hun assortiment. Denk aan de Jolly Yankee Juice, DIsco Dipa en de Wingman Tripel. Mocht je er zelf soms moeite mee hebben, dan helpen hun brouwsels je wel om met de borst vooruit op de tafels te klimmen.

Meer info

Didko Brewery

Do
Vr
Za
Zo

Didko komt rechtstreeks uit de Oekraïense mythologie - een goedaardige en geestige demon die je dingen laat doen die je normaal gesproken niet zo snel zou doen. Wij snappen wel waar die naam vandaan komt, want na het proeven van enkele Didko's.. Nouja, laten we daar maar niet te veel over uitweiden. We waren zeer te spreken over de smaak van de eerste paar Didko's die de revue passeerden en van de rest weten we het eigenlijk niet meer. Ook voor ons is er dus nog genoeg over deze brouwers te ontdekken!

Guilty Monkey

Do
Vr
Za
Zo

Het meest ondeugende speciaalbiermerk van Nijmegen. Oprichter Oscar Heijnen volgde als pensionado zijn hart en richtte een speciaalbierbrouwerij op. Guilty Monkey zag in 2021 het levenslicht en sindsdien timmert het team van liefhebbers flink aan de weg. Inmiddels telt de brouwerij zes hoofdrecepten en brengen ze jaarlijks ook nog meerdere specials uit. Dit jaar proef je hun bier exclusief op Mout Nijmegen. En denk eraan: don't feel guilty if you want another one!

Meer info

Pulfer Brewery

Do
Vr
Za
Zo

Exclusief aanwezig op Mout Nijmegen: Pulfer Brewery uit de Kroatische hoofdstad Zagreb. Van de specificaties van hun brouwsels kunnen we wegens de taalbarrière weinig maken. Maar gelukkig is de taal der bier universeel. Het standaardassortiment bevat een Pale Ale, Session India Pale Ale, Stout en een Munich Helles Lager. Deze nemen ze ongetwijfeld mee naar het Julianapark, en wie weet ook nog wat brouwsels uit het speciale assortiment.

Meer info

BlikBierenBar

Do
Vr
Za
Zo

De Blikbierenbar is aanwezig op elke editie van Mout Bierfestival. Hier kunnen de meest uiteenlopende blikbieren besteld worden van brouwerijen die niet aanwezig zijn op het festival.

Foodtrucks

IPA’tjes vullen geen gaatjes, aan lekker eten is dus ook gedacht! Van de lekkere trek, lunch en diner tot de beste vega-maaltijden; met liefde bereiden de aanwezige foodtrucks de smakelijkste happen voor je. Op elk moment van de dag kun je jezelf en je vrienden trakteren op de beste hapjes en maaltijden. In het programmaboekje van dit jaar adviseren we bovendien bepaalde maaltijden bij de verschillende bieren. Zo creëer je de perfecte smaakcombinaties. Het aanbod aan eten en foodtrucks is ruimer en gevarieerder dan voorheen. Om van te watertanden!

Partners