Mout Artiest:
Mout Bierfestival & Bierista slaan de handen ineen en geven 6 bieropleidingen weg!

Bierliefhebbers opgelet, Mout Bierfestival & Bierista slaan de handen ineen en geven 6 bieropleidingen weg!

geplaatst door:

Maurice Vogels

categorie:

Bier

Zie jij jezelf al als een echte bierkenner op Mout Bierfestival staan? In de Bierista Bieropleiding doe je veel kennis op over bier, krijg je leuke weetjes en feitjes aangereikt en krijg je tal van praktische tips. Met je bierdiploma op zak ben je verzekerd van gratis rondleidingen, exclusieve proeverijen, gratis tickets voor bierfestivals en voordeel bij je bieraankopen. Een bieropleiding is de eerste stap richting biersommerlier, wie wil dat nou niet?

Met nog twee Mout Bierfestival-edities in het vooruitzicht, namelijk:
- 26 t/m 28 juli: Mout Bierfestival – Enschede 2019 
- 02 t/m 04 augustus: Mout Bierfestival – Tilburg 2019, geeft Mout Bierfestival in samenwerking met Bierista 3x2 bieropleidingen weg ter waarde van €125 per stuk. Met wie moet jij dit absoluut volgen?

Bierista
Bierista.nl trekt maandelijks meer dan 100.000 bierliefhebbers en is een bekende website voor elke bierliefhebber. “Bier is hot. Elke dag komen er nieuwe bieren bij en elke week opent er in ons land wel een nieuwe brouwerij. Die belangstelling voor bier levert veel vragen op. Bierista biedt iedereen nu de kans om gediplomeerd bierdrinker te worden. Vragen als ‘Hoe kies je in de supermarkt een bier dat bij jouw smaak past? Of welk bier je in welk glas moet schenken?’ Al dit soort zaken waar veel bierliefhebbers tegenaan lopen plus de nodige bierkennis hebben we verwerkt in de grootste en leukste bieropleiding van Nederland”, aldus Alain Schepers van Bierista.nl.

Bieropleiding
Het succesvol afronden van deze studie kost de gemiddelde bierliefhebber 9 uur. Het studeren is dus maar even; Bierista ben je voor het leven. Aan de hand van foto’s, video’s en infographics leert de cursist in twaalf delen alles over bier. Zo krijgt hij of zij inzicht in het brouwen van bier, komt de geschiedenis van bier aan bod en worden bierlanden en verschillende bierstijlen belicht. Ook is er volop aandacht voor de biertrend van dit moment: het combineren van gerechten en bier. Omdat bier proeven nog niet online lukt, krijgen alle cursisten bij aanvang van de opleiding een rijkelijk gevulde bierbox met twaalf bieren thuisgestuurd.

Bierdiploma
Na het doorlopen van de twaalf delen van de bieropleiding wordt de totale bierkennis getest in een eindexamen. Na het positief afronden van de eindtoets mag de cursist zich vanaf dat moment officieel Bierista, Meester in Bier noemen. Dit wordt met een persoonlijk Bierista Bierdiploma bevestigd. Dit document krijgen de geslaagden thuis in de bus. Welke bierliefhebber wil dit nou niet?

Meedoen?
Meedoen is simpel:

De eerste twee winnaars worden 25 juli via Facebook bekendgemaakt​