Mout Artiest:
Binnen of buiten, genieten met bieren van deze top brouwerijen doen we zeker!

Deelnemende brouwerijen Mout Bierfestival-experience pakket

geplaatst door:

Maurice Vogels

categorie:

Overig

Dankbaar en blij dat we zijn, we hebben samen met de deelnemende brouwerijen hele mooie, unieke bieren gestrikt voor het Mout Bierfestival-experience pakket. Welke dat zijn maken we later bekend, hier alvast wat informatie over de deelnemende brouwerijen.

Rock City 
Een graag geziene gast op onze festivals. Wat begon met hobby brouwen in 2012, resulteerde in 2014 tot het releasen van hun eerst commerciele bier. 1000 liter het leek te veel om kwijt te raken, die waren ze echter binnen 2 weken kwijt. Daarna begon het storm te lopen voor de heren van de heren van Rock City met als resultaat de opening van hun eigen brouwerij met restaurant en brew pub in 2018. Ook zij hebben momenteel te kampen zwaar weer door de huidige corona crisis, om het hoofd boven water te houden is er al een 'drive thru' met afhaal opgezet bij de brouwerij en namen ze ons aanbod graag aan om deel te nemen aan deze digitale editie van Mout.

De Blauwe IJsbeer  
Als bezoeker van Mout voor jullie geen onbekende, Ab van Hees is met de Blauwe IJsbeer een graag geziene gast op onze festivals, en dus laten we deze ijsbeer ook bij deze digitale editie niet in de kou staan. Sinds 2012 is deze brouwerij al actief,  hetooit begon in Nieuwpoort  Zuid Holland, inmiddels is de IJsberen familie verhuisd naar Tilburg.

Kleine beer
Voor wie veel festivals bezoekt is de Kleine Beer uit Lemmer geen onbekende. Bernd Beersma kun je namelijk ook als bezoeker op festivals aantreffen. De brouwerij dankt zijn naam aan Bernds bijnaam "Beertje". Bernd zou dit jaar te gast zijn op  Mout maar helaas voor dit seizoen zullen jullie het digitaal moeten doen met de gezelligheid van deze brouwer. Misschien kan hij ook gelijk prachtige tattoo laten zien, geheel in stijl met zijn bijnaam en.. brouwerij!

VandeStreek Bier 
Wat in ooit in 2010 begon in Sanders flat op Kanaleneiland is nu uitgegroeid tot een van de grootste craftbier brouwerijen van Utrecht en omstreken. Drijvende kracht zij de broertjes van de Streek, Sander head brewer en  creatief master mind.. Ronald vandeStreek (check ook zijn podcasts 'lullen over bier' met vele brouwers als gast!). Uiteraard hadden ze met hun prachtige bieren weer van de partij geweest,  maar ook hier zullen we het met hun aanwezigheid (kijken hoe het geluid is bij Ronald ;)  )

Oersoep  
Nijmeegs trots... zou uiteraard dit jaar van de partij zijn bij de Nijmeegse editie van Mout. Menig craft bier liefhebber weet zijn weg inmiddels te vinden naar de brouwerij en brewpub 'Stoom' op de prachtige locatie in de voormalige Honig fabriek. Ook hier werd om de crisis te overbruggen een 'drive in' opgezet waar je elk weekend doorheen kunt rijden voor je favorite Stoom gerecht met bijpassende Oersoep bieren. Uiteraard helpen we elkaar graag en zijn ze dus gast bij onze digitale Mout

Uwe Cider 
Een vaste gast op Mout Bierfestival. Uwe Cider gebruikt lokale grondstoffen, zelf gekweekte hop en appels uit de Betuwe. De appels komen uit boomgaard zonder gewasbeschermingsmiddelen en gist die ze gebruiken komt uit hetzelfde gebied als de appels, hierdoor heeft het cider een hele unieke smaak.

Hooglander
Opgericht in 2015 en afkomstig uit Aarle-Rixtel. Onder het motto "geen dertien in een krat pils brouwerijen", brouwen ze krachtige bieren maar vriendelijk geaard. Ze hebben een noodpakket op de website, wij helpen deze brouwerij ook via Mout digitaal

ROTT. Brouwers 
Moderne stoere bieren naar Engelse en Amerikaans voorbeeld. Ze experimenteren graag met ingredienten als koffie, fruit en zelfs snoep. Daarnaast vinden ze openheid belangrijk, en zo staan ze altijd open voor nieuwe ideeen van de mensen die hun bieren drinken en schenken. Tenslotte heeft ook ROTT survival pakketten op de website om de bourwerij te steunen.

DAVO
Brouwerij en brewpub in Deventer + bar in Arnhem. Interessant weetje: DAVO is erg millieu bewust, brouwen doen ze geheel op zonne energie en hun dak staat vol met panelen. Het koelen in de brouwerij doen ze zoveel mogelijk door middel van het opvangen van regenwater, hiervoor staat een grote tank van 300 liter bij de brouwerij en het water vangen ze op van het dak van de brouwerij. De release migaloo bier is om 'plastic soup' onder de aandacht te brengen, bier is er ter ondersteuning van 'team Migaloo'. Tenslotte was DAVO de locatie voor de release party voor het 'Beer Geeks Beat ALS' bier waar alle opbrengst ten gunste kwam aan Stichting ALS Nederland

Frontaal
Opgericht in 2015 door eigenaar en hoofd brouwer Roel Buckens. Na jaren op het creatieve broeinest Stek in Breda te hebben doorgebracht en flink veel huur brouwen om aan alle vraag naar het bier te kunnen doen opende ze vorig jaar hun eigen brouwerij in de voormalige snoepfabriek van Faam. Hun brewpub is als een van de weinige locaties in Nederland voorzien van een 'crowler station' hiermee kunnen tapbieren vers worden ingeblikt voor mee naar huis. Net als Mout zag ook Frontaal hun jaarlijkse festival Brewda in het water vallen deze corona crisis, daarom steken we elkaar een hart onder de riem!

Walhalla
Eigenlijk zou er een paar weken geleden een feestje zijn in Amsterdam noord, Walhalla's eigen brouwerij zou 1 jaar bestaan, helaas ook hier drukte de corona crisis zijn stempel. Geruchten gaan dat brouwer en eigenaar Aart van Bergen zijn recepten voor het bier ingefluisterd krijgt door de goden, vandaar dat ook de rode draad als thema 'demons en gods' is

Bronckhorster Brewing Company
De brouwerij is een boederij dat omgebouwd is tot brouwerij en dus een echte Farmhouse brewery. Een dikke Engelse tongval verraad gelijk de afkomst van eigenaar en hoofdbrouwer Steve Gamage, zijn liefde voor Yvonne lokte hem ooit naar Nederland. BBC Is een echt familie bedrijf, buiten zoon Raymon helpt ook Yvonne mee in de brouwerij. De barrel aged serie van de brouwerij is momenteel HET hot item en elke release binnen deze serie vindt greetig aftrek richtig het glas van menig  'beer geek'. Ook Bronckhorster zag zijn festival dit jaar in het water vallen, dus steunen Mout en Brockhorster elkaar...

Almanac San Fransico USA.
Almanac is opgericht in 2011 door Damian Fagan en Jesse Friedman. Ze staan bekend om hun compexe bieren vol fruit en kruiden, hier ligt de nadruk op 'table beer' en saisons / farmhouse ales. De naam Almanac stamt af van 'Farmers Almanac' de gids voor boeren in de US die al sinds 1818 jaarlijks verschijnt. Het is een typisch Noord Californische brouwerij met duurzaamheid hoog in het vaandel.