Mout Artiest:
Anders dan voorgaande jaren duurt Mout nu twee weekenden: 28,29 en 30 augustus en 4,5 en 6 september.

Persbericht De Gelderlander "Bierfestival Mout gaat tóch door, alleen zittend"

geplaatst door:

Maurice Vogels

categorie:

Overig

NIJMEGEN - Bierfestival Mout gaat dit jaar toch door, maar wel met de nodige aanpassingen. De gemeente Nijmegen heeft daarom alsnog een evenementenvergunning afgegeven voor de populaire bierproeverij in het Julianapark.

Anders dan voorgaande jaren duurt Mout nu twee weekenden: 28,29 en 30 augustus en 4,5 en 6 september. Bezoekers moeten vooraf een kaartje kopen, voor de middag of de avond, en krijgen allemaal een zitplaats. Rondslenteren langs de kraampjes van (internationale) bierbrouwers is er dit keer niet bij. ,,Bezoekers kunnen bestellen via een online-menu en worden aan tafel bediend”, zegt woordvoerder Maurice Vogels.

Ruimer opgezet

Bierfestival Mout in het Julianapark in Nijmegen in 2019.

 

Bierfestival Mout in het Julianapark in Nijmegen in 2019. © WeDo

Per tijdsslot kan Mout zo’n 750 mensen kwijt. ,,Voorheen waren hier 1500 tot 1750 bezoekers tegelijk. Nu is alles wat ruimer opgezet. De tickets gaan al hard; we verwachten dat we voor aanvang van het festival uitverkocht raken. Mensen hebben duidelijk weer zin in een evenement.”

Met de gemeente is intensief overleg gevoerd om de Covid-richtlijnen zo goed mogelijk uit te voeren. ,,Consequentie is onder meer dat er dit keer geen live-muziek is; daar kregen we geen toestemming voor. Als alternatief draait de Platenbus muziek in allerlei genres.”

Estland, Rusland, Denemarken
Tijdens Mout zijn speciaalbieren te proeven van vijftien brouwerijen, waaronder Põhjala Brewery (Estland), Bakunin Brewery (Rusland) en To Øl Brewery (Denemarken). Uit Nederland komen onder meer Moersleutel en Hooglander, Nijmegen is in elk geval vertegenwoordigd met Nevel en Mannenpap. ,,Wie het verhaal van de brouwerijen wil horen, kan helaas niet meer langs de kraampjes. Maar we vragen de brouwerijen wel presentaties te houden voor de microfoon. Ook geven ze in de programmakrant een toelichting op hun bieren.”

Vorig jaar was Mout een rondreizend festival van telkens één weekend, in Nijmegen, Arnhem, Tilburg en Enschede. ,,De bedoeling was om dit jaar naar zes steden te gaan maar door corona viel alles stil en leek er helemaal niets te kunnen. Nu we het festival alsnog in Nijmegen mogen houden, hebben we ervoor gekozen hier twee weekenden te doen. Andere steden komen hopelijk volgend jaar weer.”