Mout Artiest:
Proeverijen voor de echte smaakliefhebbers

Speciale proeverijen, gegeven door gerenommeerde internationale biersommelier Arvid Bergström

geplaatst door:

Maurice Vogels

categorie:

Overig

Dit jaar worden er bijzondere bier & barbecue-proeverijen georganiseerd onder leiding van gerenommeerde internationale biersommelier Arvid Bergström. De tickets zijn zeer gelimiteerd, dus wacht niet te lang met het aanschaffen van je ticket. Belangrijk: tickets voor proeverijen zijn niet geldig als entreeticket voor het festival.

Internationaal Biersommelier, auteur, meesterproever en vriend van Mout Festival, Arvid Bergström, geeft verschillende bierproeverijen tijdens het Mout festival.

Arvid geeft les aan de bieropleiding StiBON, zowel voor nivo 1 als nivo 2. Hij schrijft over bier en eten, hij proeft veel en jureert bij bierkeuring. Daarnaast helpt hij horeca met hun bierkeuzes, bierkaarten en menukaarten. Voorheen was hij chefkok van Stadsbrouwerij de Pelgrim in Rotterdam, en bij Kompaan in Den Haag. Als je hem hoort praten over bier en eten, dan krijg je trek! De proeverijen op Mout Bierfestival beloven altijd wat speciaals. Kom je ook genieten?!

De volgende proeverijen zijn beschikbaar:

Bier en Barbecue
De proeverij duurt 45 minuten. In een aantal ronden proef je tenminste vier bieren met bijpassende gerechtjes die met de barbecue zijn gemaakt. De meeste gerechten komen uit het nieuwe boek, Bier en Barbecue. En het is niet alleen vlees! De smaken van de barbecue passen bij de vaak maillard-smaken van de barbecue. Heb je weleens barbecuebier-saus geproefd? Kom en enjoy..!

Bier en Kaas
In een aantal ronden proef je tenminste vier bieren met bijpassende kazen. Niet elke Kaas-proeverij is helemaal hetzelfde, er zijn meerdere combinatie's met Bieren en kazen mogelijk. De meeste gerechten komen uit het boek, Bier en Kaas. Bier en kaas is een fantastische combinatie, het zout uit de kaas helpt de smaak van het bier. Het alcohol en koolzuur spoelt het vettige van de kaas!

Bier en Chocolade
In een aantal ronden proef je tenminste vier bieren met bijpassende chocolade of chocoladegerechtjes. Sommige combinaties zijn nu al de favoriet van de proevers. We beginnen met het proeven van chocolade en bier en proeven daarna gerechtjes met chocolade! Neem bijvoorbeeld chocoladetaart met bierstroop en pure chocolade of witte chocolade muffins met een extra twist. Al overtuigd?!

Met wie kom jij gezellig proeven? De kosten zijn € 15 per persoon, maximaal 18 proevers, en er is helaas geen plek voor anderen (niet-proevers). Uiteraard wordt er rekening gehouden met de COVID-19 maatregeen. Tickets vind je onderaan deze pagina. 

Belangrijk: tickets voor proeverijen zijn niet geldig als entreeticket voor het festival.