SAMEN PROEF JE OP MOUT!

Sinds jaar en dag proeven we samen op Mout Bierfestival. De eerste editie in onze thuisstad Nijmegen smaakte direct naar meer: zonovergoten genieten van (speciaal)bier, lekker eten, goede muziek en dito gezelschap. 

Anno 2024 heeft onze karavaan menig stad aangedaan. Tegenwoordig zijn we rondom de zomer ook te vinden in Tilburg, Arnhem en Zwolle. Jaarlijks verwelkomen we (inter)nationale brouwers die hun creaties maar wat graag met jullie delen. En vanaf 2024 introduceren we onze Blikkenwinkel, die we vullen met bieren uit alle windstreken. Hier stel je, gewapend met een mandje, jouw eigen bierpakket samen.

Op ons terrein is voor ieder wat wils qua drank, eten, muziek en activiteiten. Geen bierfanaat? Geen probleem! Er zijn cocktails, wijnen en fris in overvloed. Diverse foodtrucks voorzien in de grote honger en snelle trek. Uit de Platenbus galmt overdag tijdloze borrelmuziek, ‘s avonds duiken we de dansvloer op. Ondertussen daag je je vrienden of familie uit voor een arcadegame of gezelschapsspel. Op Mout komt alles samen!

Bier

Met een ruime selectie aan (speciaal)bier en brouwerijen uit binnen- en buitenland brengen we samen een ode aan het goudgele levenselixir.

Dit jaar transformeren we onze oude Blikbar naar een heuse Blikkenwinkel, waar je gewapend met een mandje je eigen bierpakket samenstelt. Of loop langs bij een van de (inter)nationale brouwers die op het terrein aanwezig zijn. Zij vertellen je maar wat graag over hun heerlijke creaties.

Kortom: van verfrissend blond en subtiele saisons tot bonkige stout, hoppige IPA en tripels op volle monnikensterkte – alle soorten passeren de revue. Aan de niet-bierfanaten is ook gedacht met verschillende cocktails, wijnen en fris. Want samen proef je op Mout!

Foodtrucks

Op een lege maag kun je niet proosten. Daarom verwelkomen we dubbel zoveel foodtrucks die zowel de grote honger als snelle trek stillen.

We hebben naar jullie feedback geluisterd: dit jaar stellen we meer foodtrucks op waar je op elk moment van de dag terecht kan. Hapjes voor bij de borrel of een volwaardige maaltijd als bodem voor de avond, met vlees of vegetarisch – er is voor ieder wat wils. Samen proef je op Mout meer dan alleen bier.

Muziek

Ook muzikaal pakken we uit: de Platenbus is weer van de partij en ‘s avonds duiken we de dansvloer op.

Overdag leun je onbevangen achterover, genietend van je brouwsel en de muzikale geneugten vanuit de Platenbus. Stilzitten wordt moeilijker naarmate de dag vordert en de avond valt, daarom geven we het volume ‘s avonds een slinger en gaan we los op de ingevlogen DJ’s. Het programma per stad delen we later op onze socials.

Spelen

Bierdrinken en je vrienden verslaan: vorig jaar debuteerden de Arcadegames op Mout en het bleek een gouden combinatie.

Daarom nemen we ze ook dit jaar weer mee. En laten we de gezelschapsspelletjes niet vergeten, want die bleken onverminderd populair. Proeven en spelen gaan hand in hand op Mout. Slechte verliezers vinden bij de bar hun troost. Proost!

Impressie

Partners